Beemoov-kaartin yleiset säännöt

Beemoov-kaartia koskevat säännöt ja ohjeita foorumin käyttöön.

Beemoov-kaartin yleiset säännöt

ViestiKirjoittaja Larjus » 15.05.2017 18:37

Lue nämä säännöt huolella ennen kuin kirjoitat foorumille viestejä.


KÄYTTÄJÄTUNNUS/TIEDOT

1. Valitsethan käyttäjänimesi huolella.
Asiattomat/epäkohteliaat, hyvän maun vastaiset nimet (esimerkiksi kirosanat) tai henkilötietoja sisältävät nimet (esimerkiksi oma koko nimi) ovat kiellettyjä. Vältäthän myös runsasta väli- ja erikoismerkkien sekä numeroiden käyttöä käyttäjätunnuksessa.

2. Alle 18-vuotiaiden kuvien julkaisu on kiellettyä käyttäjien turvallisuuden vuoksi.
Sääntö koskee ensisijaisesti käyttäjien omia kuvia. Poikkeus voidaan tehdä nuorien julkisuuden henkilöiden sekä "stock photojen" kohdalla (esim. on ok jakaa Ruotsin kuningasperheestä kuvan, jossa näkyvät prinsessa Victorian lapset). Myös täysi-ikäisten on syytä harkita tarkkaan, millaisia kuvia lisäävät foorumille itsestään.

3. Kunnioita omaa sekä muiden yksityisyyttä ja turvallisuutta.
On kiellettyä pyytää muilta pelaajilta heidän kirjautumistietojaan. Vastaavasti oman tilin tiedot on pidettävä salassa muilta. Harkitse muutenkin tarkkaan, mitä kerrot itsestäsi ja lähipiiristäsi. Käyttäjätilisi on henkilökohtainen, ja olet vastuussa siitä, mitä foorumilla kirjoitetaan tiliäsi käyttämällä. Älä myöskään jaa muiden kanssa henkilökohtaisia tietojasi äläkä missään nimessä muiden tietoja!

4. Pidä profiilisi ulkoasu siistinä.
Avatarien maksimikoko 120 x 150 px, eikä tämän suurempien avatarien käyttö ole edes mahdollista. Allekirjoitukselle ei ole rajattu foorumin tiedoissa maksimikorkeutta, mutta yli 250 px:n korkuiset allekirjoitukset ovat kiellettyjä. Allekirjoituksen maksimileveys on 700 px.

Avatarin ja allekirjoituksen kuvien/tekstien tulee yhtä lailla olla hyvän maun mukaisia, eivätkä ne saa rikkoa muita sääntöjä. Kuvat saavat olla maltillisesti animoituja, esimerkiksi räikeät, vilkkuvat värit avatarissa/allekirjoituksessa on kielletty.FOORUMI/VIESTIEN KIRJOITTAMINEN
(nämä säännöt koskevat myös yksityisviestejä)

1. Suomen laki sekä nettietiketti pätevät foorumilla.

2. Käyttäydy hyvin ja ole mukava/ystävällinen muille.
Huono ja epäkunnioittava käytös muita käyttäjiä ja ylläpitoa kohtaan ei ole missään nimessä sallittua. Sopimattomaan käytökseen (esim. jatkuva toisten haukkuminen, kiroilu ja muu sääntöjen rikkominen) suhtaudutaan vakavasti, ja siitä saa varoituksen ja jopa väliaikaisen (äärimmäisissä tapauksissa pysyvän) eston foorumille. Jos sinulle tulee erimielisyyksiä muiden käyttäjien kanssa, pysy rauhallisena ja kohteliaana. Selvitä konfliktit ensisijaisesti yksityisviestejä käyttämällä (julkinen riitely foorumilla ei ole kohteliasta ulkopuolisia kohtaan). Voit pyytää myös ylläpidon ja moderaattorien apua, jos konfliktit eivät ratkea omatoimisesti.

3. Ole kärsivällinen.
Jos pyydät apua, et todennäköisesti saa sitä parissa minuutissa. On täysin turhaa tulla huutelemaan vastauksen perään. Ylläpitoakaan ei saa jatkuvasti pommittaa viesteillä samasta asiasta. Pyrimme auttamaan niin nopeasti kuin mahdollista, mutta aina apua ei saa heti.

4. Kirjoita selkeitä viestejä oikeisiin viestiketjuihin.
Foorumia on miellyttävä lukea, kun viestit ovat ymmärrettäviä ja selkeitä (viesti sisältää myös otsikot!). Kiinnitäthän siis huomiota kielenkäyttöösi (muutenkin kuin kirosanojen kohdalla) ja välimerkkien käyttöön. Vältä tekstiviestikieltä ja runsasta lyhenteiden määrää. Älä floodaa (= kirjoita toistuvasti tarpeettomia "tyhjiä" yhden sanan/hymiön viestejä). Jos haluat täydentää juuri kirjoittamaasi viestiä, muokaa edellistä viestiäsi äläkä kirjoita uutta heti perään.

Varmista, että kirjoitat viestisi oikeaan keskusteluun. Apua peliin on turha pyytää keskustelussa, jossa puhutaan vain sarjakuvista. Älä myöskään luo viestillesi uutta keskustelua, jos sopiva aihe on jo olemassa. Tuplaviestit/aiheet suljetaan ja poistetaan.

5. Kielletyt keskusteluaiheet:
Kaikki rasistiset, homofobiset ym. syrjivät ja herjaavat, muita alentavat, pornografiset sekä väkivaltaan/itsemurhaan kannustavat ja rikoksia ym. ihannoivat viestit ovat kielletty. Ne poistetaan varoituksetta, ja niiden kirjoittajaa rangaistaan (vakavuudesta riippuen).

Keskustelu politiikasta ja uskonnosta on pääsääntöisesti kielletty. Erittäin maltilliset, pintapuoleiset viestit esimerkiksi politiikasta (uudesta lakimuutoksesta iloitseminen tms.) ovat vielä sallittuja, mutta isompi asioiden ruotiminen ja ennen kaikkea toisten haukkuminen/riitely ovat kiellettyjä.
Keskustelu väkivallasta, kuolemasta, itsemurhista ja seksistä on kielletty.

6. Vältä spoilereita.
Spoilereilla tarkoitetaan kirjojen/tv-sarjojen/pelien juonipaljastuksia ym. vastaavia asioita. Jos haluat keskustella jostain spoilaavasta asiasta, tee se spoilauslaatikon sisällä ilmoittaen selvästi, mitä sarjaa/teosta spoilaat. Näin spoilereita välttävät eivät vahingossa lue niitä.

7. Ketjuviestien lähettäminen muille on kielletty.
Ketjuviesteillä tarkoitetaan viestejä, jotka on tarkoitettu lähetettäväksi eteenpäin. (Esimerkki)

8. Kuvat, videot ja linkit:
Kaikki edellä mainitut säännöt koskevat myös kaikkia foorumilla olevia kuvia, videoita ja linkkejä. Ne eivät siis saa esimerkiksi olla hyvän maun vastaisia tai sisältää kirosanoja tai materiaalia kielletyistä aiheista. Kuvien, videoiden ja muun materiaalin varastaminen ja plagiarismi ovat kiellettyjä.

Kuvat eivät saa myöskään olla kohtuuttoman suuria. Toisin kuin esimerkiksi FlirttiStoorin foorumilla, Beemoov-kaartin foorumipohja ei pienennä kuvia sopiviksi, vaan kuvat jäävät leveiksi ja vastaavasti leventävät foorumia. Vältä siis yli 800 pikselin levyisiä kuvia. Jos et pysty itse pienentämään suurta kuvaa, jaa se linkkinä.

Videoiden lisääminen foorumille YouTubesta on mahdollista, mutta tee sitä harkiten. Videot hidastavat foorumia. Linkit videosivulle ovat suotavampia.


KESKUSTELUN AVAAMINEN

1. Kaikki käyttäjät saavat vapaasti avata keskusteluja
Keskustelujen avaamista ei ole rajoitettu vain ylläpitäjille ja moderaattoreille; poikkeuksena foorumiosiot ilmoitustaulu ja säännöt & ohjeet, joissa vain ylläpitäjät ja moderaattorit saavat luoda keskusteluja. Otathan keskusteluja luodessa huomioon seuraavat asiat:

2. Keskustelun avaaminen
* Tarkista, ettei vastaavaa keskustelua ole jo avattu. Samaa aihetta käsittelevät tai samankaltaiset keskustelut suljetaan ja poistetaan.
* Aloita keskustelun otsikko isolla alkukirjaimella
* Kirjoita kuvaileva otsikko tai anna keskustelulle osuva nimi. Otsikon tarkoituksena on auttaa pelaajia löytämään itseään kiinnostavat keskustelut.
* Kirjoita selkeät kuvaus keskustelusta (tai ohjeet foorumipelille) ja kerro mitä odotat muilta pelaajilta. Jaottele tekstiä kappaleisiin ja kiinnitä huomiota oikeinkirjoitukseen. Voit myös käyttää hymiöitä ja tekstin muotoilua (BB-koodi / tektikentän yllä olevat painikkeet).
* Keskustelujen on noudatettava foorumin sääntöjä.

Ylläpitäjät voivat muuttaa sääntöjä ja kieltää keskustelujen vapaan avaamisen, mikäli homma ei toimi.

3. Keskustelut suljetaan, kun niissä on 100 sivua.

100 sivun tultua täyteen avataan uusi keskustelu, jonka otsikosta näkee, monesko keskustelu on kyseessä. Esimerkiksi Yleinen pulina vol. 2.


MUUTA

1. Älä pyydä keneltäkään koodeja/pelikrediittejä.
Beemoov-kaarti on täysin fanien luoma foorumi, joka ei ole yhteydessä Beemoovin peleihin (vaikka ylläpito ja modet ovatkin olleet Beemoov-pelien suomimodeja). Kukaan foorumilla ei siis voi antaa toisille pelien krediittejä, ja niide pyytäminen lasketaan asiattomaksi käytökseksi.

2. Mainostaminen on kielletty.
Mainonta kuvien, linkkien jne. kautta on kielletty. Beemoov-kaartin kautta ei ole tarkoitus tuottaa voittoa.

3. Rosalian sormuksen sijaintia ei saa kysellä.
FlirttiStoorin moderaattorit ovat saaneet tästä kysymyksestä tarpeekseen. Sormus on siellä missä on. Rosalian sormuksen sijainnin (jakso 6) kysymisestä saa viikon eston foorumille. Ja tämä ei ole vitsi.
Our hero, our hero, claims a warrior's heart.
I tell you, I tell you, the Dragonborn comes.
With a Voice wielding power of the ancient Nord art.
Believe, believe, the Dragonborn comes.
It's an end to the evil, of all Skyrim's foes.
Beware, beware, the Dragonborn comes.
For the darkness has passed, and the legend yet grows.
You'll know, You'll know the Dragonborn's come.
Avatar
Larjus
Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
 
Viestit: 328
Liittynyt: 08.05.2017 16:19
Paikkakunta: stadi.

Paluu Säännöt & ohjeet

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron